Recept
« Terug naar recepten
Worteltjes op zijn Grieks
PT780M
Worteltjes op zijn Grieks
Een heerlijk worteltjes op zijn grieks recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
780 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Worteltjes op zijn Grieks te bereiden
*Doe alle ingrediënten en 3 fijngehakte takjes peterselie in een grote pan (de andere 3 takjes fijngehakte peterselie apart zetten).
*Breng snel aan de kook, zet het vuur lager en laat het geheel zachtjes 20 minuten stoven.
*Zet de wortels apart en laat het kookvocht voor de helft inkoken.
*Zeef dan de vloeistof en giet die over de wortels.
*Zet de wortels met ingekookt vocht voor minstens een nacht weg in de koeling en dien de volgende dag op, bestrooid met de rest van de peterselie, op kamertemperatuur.
*Breng snel aan de kook, zet het vuur lager en laat het geheel zachtjes 20 minuten stoven.
*Zet de wortels apart en laat het kookvocht voor de helft inkoken.
*Zeef dan de vloeistof en giet die over de wortels.
*Zet de wortels met ingekookt vocht voor minstens een nacht weg in de koeling en dien de volgende dag op, bestrooid met de rest van de peterselie, op kamertemperatuur.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
nieklaffra zegt:
deuxchapeaux zegt:
Wat is het verschil?
Ketumbar en koriander is het zelfde.Het Indonesische woord voor koriander is ketumbar.
Jan A:)
nieklaffra zegt:
Groetjes Niki, ps lijkt mij erg lekker.
Liske zegt:
Gemalen koriander is zaadjes die gemalen zijn. Er zit WEL een verschil in smaak tussen de blaadjes en de (gemalen)zaadjes.