Recept
« Terug naar recepten
Wortelvelouté met noten
PT45M
Wortelvelouté met noten
Een heerlijk wortelvelouté met noten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelvelouté met noten te bereiden
1. Schraap de wortelen, snij ze in stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook.
2. Fruit de ui glazig in een beetje maïsolie. Schep er de knoflook, de wortelen en de gember door. Schenk er 1,5 l water bij. Dek af en laat 25 minuten zachtjes koken.
3. Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Doe de helft ervan bij de soep. Pureer met de staafmixer.
4. Voeg er de sojasaus aan toe en breng de soep verder op smaak met citroensap, peper en zout. Laat nog heel even doorkoken.
5. Werk af met de rest van de noten en wat verse koriander.
2. Fruit de ui glazig in een beetje maïsolie. Schep er de knoflook, de wortelen en de gember door. Schenk er 1,5 l water bij. Dek af en laat 25 minuten zachtjes koken.
3. Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Doe de helft ervan bij de soep. Pureer met de staafmixer.
4. Voeg er de sojasaus aan toe en breng de soep verder op smaak met citroensap, peper en zout. Laat nog heel even doorkoken.
5. Werk af met de rest van de noten en wat verse koriander.