KookJij

Yamfufu met zoete aardappelen

Een heerlijk yamfufu met zoete aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Bataat
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Yamfufu met zoete aardappelen te bereiden

Schil de yams, snijd ze in stukjes en zet ze op met voldoende water zodat ze net onderstaaan.
Laat de yams zachtjes bijna gaar koken in de afgedekte pan, doe de geschilde zoete aardappelen erbij en laat het geheel doorkoken tot beide groenten gaar zijn.
Giet het kookwater af (bewaar een deel hiervan voor later) en wrijf de groenten door een zeef of pureer ze met een keukenmachine.
In Afrika worden gekookte groenten in een vijzel gestampt.
Voeg iets van het kookwater toe tot er een smeuïge, fluweelzachte puree ontstaat.
Klop de fufu nog even door met een houten lepel en dien direct op bij gestoofd vlees, gestoofde vis of bij groentesoep.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst