Recept
« Terug naar recepten
Yamfufu met zoete aardappelen
PT50M
Yamfufu met zoete aardappelen
Een heerlijk yamfufu met zoete aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
westher.home.xs4all.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Yamfufu met zoete aardappelen te bereiden
Schil de yams, snijd ze in stukjes en zet ze op met voldoende water zodat ze net onderstaaan.
Laat de yams zachtjes bijna gaar koken in de afgedekte pan, doe de geschilde zoete aardappelen erbij en laat het geheel doorkoken tot beide groenten gaar zijn.
Giet het kookwater af (bewaar een deel hiervan voor later) en wrijf de groenten door een zeef of pureer ze met een keukenmachine.
In Afrika worden gekookte groenten in een vijzel gestampt.
Voeg iets van het kookwater toe tot er een smeuïge, fluweelzachte puree ontstaat.
Klop de fufu nog even door met een houten lepel en dien direct op bij gestoofd vlees, gestoofde vis of bij groentesoep.
Laat de yams zachtjes bijna gaar koken in de afgedekte pan, doe de geschilde zoete aardappelen erbij en laat het geheel doorkoken tot beide groenten gaar zijn.
Giet het kookwater af (bewaar een deel hiervan voor later) en wrijf de groenten door een zeef of pureer ze met een keukenmachine.
In Afrika worden gekookte groenten in een vijzel gestampt.
Voeg iets van het kookwater toe tot er een smeuïge, fluweelzachte puree ontstaat.
Klop de fufu nog even door met een houten lepel en dien direct op bij gestoofd vlees, gestoofde vis of bij groentesoep.