KookJij

Zoete aardappeltaart

Een heerlijk zoete aardappeltaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoete aardappeltaart te bereiden

Schil de zoete aardappels kook deze beetgaar in licht gezouten water en giet af. Laat een beetje afkoelen en snijd in schijven, houd een aardappel aan de kant en snijd deze in blokjes.
Porei in fijne ringen snijden.
Ajuin in fijne ringen snijden.
Spek krokant aanbakken hou deze even aan de kant en bak de groenten in dezelfde pan, desnoods wat boter toevoegen. Meng het spek met de groenten en de aardappel in blokjes gesneden.
Klop de eieren los met de kruiden, room en mosterd.
Neem een taartvorm besmeer deze goed met boter vul de bodem en rand met de schijven aardappel.
Nu de vulling erin verdelen daarna de eimassa er overgieten.
Zet deze taart in een voorverwarmde oven op 180°C.
De taart is klaar als het ei volledig gestold is .
Degene die het wensen kun je er dik gesneden roggebrood bij serveren.










Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo augustus 2011.
Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Prosciutto

Prosciutto zegt:
Dit klinkt weer heel erg lekker! Toevallig zag ik gisteren zoete aardappels bij de Jumbo. Ga deze taart zeker binnenkort maken. Bedankt voor het delen van dit recept.
Fijn weekend.