Wijnadvies:
Graves Superieur, Franse witte wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Yoghurt met abrikozen compote
PT10M
Yoghurt met abrikozen compote
Een heerlijk yoghurt met abrikozen compote recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
230 kCal energie
7 Gram eiwit
7 Gram vet
34 Gram koolhydraten
7 Gram eiwit
7 Gram vet
34 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Verswijzer 44 2003
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Yoghurt met abrikozen compote te bereiden
Halveer het vanillestokje in de lengte.
Breng water met de abrikozen en het vanillestokje aan de kook.
Laat de abrikozen afgedekt op laag vuur 45 minuten staan.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
Schraap het merg uit het vanillestokje en roer het merg met de honing door de abrikozen.
Verdeel de yoghurt en de abrikozencompote over 2 schaaltjes.
Bestrooi de desserts met het amandelschaafsel.
Breng water met de abrikozen en het vanillestokje aan de kook.
Laat de abrikozen afgedekt op laag vuur 45 minuten staan.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
Schraap het merg uit het vanillestokje en roer het merg met de honing door de abrikozen.
Verdeel de yoghurt en de abrikozencompote over 2 schaaltjes.
Bestrooi de desserts met het amandelschaafsel.
rien zuiddam zegt: