Recept
« Terug naar recepten
Yoghurtijs met warme honing-druivensaus
PT40M
Yoghurtijs met warme honing-druivensaus
Een heerlijk yoghurtijs met warme honing-druivensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Yoghurtijs met warme honing-druivensaus te bereiden
Klop de slagroom in een kom stijf.
Meng er de suiker en yoghurt door.
Schep het yoghurtmengsel in een kleine cakevorm of diepvriesdoos (circa één liter inhoud).
Dek het yoghurtmengsel af met een deksel of plasticfolie en laat het geheel in circa zes uur in de vriezer bevriezen.
Neem het ijs circa tien minuten voor serveren uit de vriezer.
Verwarm vlak voor het opdienen in een steelpannetje de honing samen met de druiven en walnoten circa twee minuten op een laag vuur.
Houd de onderkant van de vorm kort in heet water en keer het ijs op een schaal.
Snijd het ijs in plakken en verdeel het over bordjes.
Schenk de warme druivensaus eromheen.
Meng er de suiker en yoghurt door.
Schep het yoghurtmengsel in een kleine cakevorm of diepvriesdoos (circa één liter inhoud).
Dek het yoghurtmengsel af met een deksel of plasticfolie en laat het geheel in circa zes uur in de vriezer bevriezen.
Neem het ijs circa tien minuten voor serveren uit de vriezer.
Verwarm vlak voor het opdienen in een steelpannetje de honing samen met de druiven en walnoten circa twee minuten op een laag vuur.
Houd de onderkant van de vorm kort in heet water en keer het ijs op een schaal.
Snijd het ijs in plakken en verdeel het over bordjes.
Schenk de warme druivensaus eromheen.
michelle zegt: