Recept
« Terug naar recepten
Yoghurtsoep met Venkel en Biet
PT50M
Yoghurtsoep met Venkel en Biet
Een heerlijk yoghurtsoep met venkel en biet recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Vrienden uit het Midden Oosten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Yoghurtsoep met Venkel en Biet te bereiden
1).Verhit de olie in de pan met dikke bodem en fruit daarin aan de ui en venkel met venkelzaad.
2).Wanneer de venkel zacht is geworden doen we de bieten er bij en de bouillon en koken alles tot volledige gaarheid.
3).Nu wordt het geheel gepureerd en weer terug gedaan in de pan en weer opgewarmd.
4).Nu gaat de yoghurt er door en wordt alles op smaak gebracht met kosher zout en veel vers gemalen peper
2).Wanneer de venkel zacht is geworden doen we de bieten er bij en de bouillon en koken alles tot volledige gaarheid.
3).Nu wordt het geheel gepureerd en weer terug gedaan in de pan en weer opgewarmd.
4).Nu gaat de yoghurt er door en wordt alles op smaak gebracht met kosher zout en veel vers gemalen peper
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Verdeel de soep in de kommen of diepe borden en doe over elke portie 1 lepel crème fraîche of dikke yoghurt), 1 scheutje olijfolie en versier met het gesnipperde venkelgroen.