Duurt wel even voor het klaar is maar het is wel lekker.
Serveer er een lekkere rissoto van tomaat bij en zelfgemaakte ratatouille .
Corné Huigens chefkok restaurant villa het hof te Boxtel
Recept
« Terug naar recepten
Zacht gestoofde lamsschenkel, honing en rozemarijn
PT180M
Zacht gestoofde lamsschenkel, honing en rozemarijn
Een heerlijk zacht gestoofde lamsschenkel, honing en rozemarijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
corne huijgens
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.restaurantvillahethof.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zacht gestoofde lamsschenkel, honing en rozemarijn te bereiden
Snijd de wortel, ui en prei in kleine stukjes en kruid de lamsschenkels flink met peper en zout. Wrijf ze in met geperste knoflook.
Braad de lamsschenkels in olijfolie aan alle kanten goed bruin. Als ze goed zijn aangebakken de fijngesneden prei, wortel en ui toevoegen en iets laten
meebakken. Na afblussen met de rode wijn, laten inkoken en de rozemarijn, knoflook en laurier toevoegen. De lams- of kalfsbouillon toevoegen, deksel erop plaatsen en zeker 2 tot 3 uur in een matig warme oven (150C) laten sudderen. Af en toe de
schenkels wentelen in de pan. Als ze helemaal gaar zijn, uit de pan halen.
De saus door een zeef passeren en de honing toevoegen. Laten inkoken tot sausdikte. Eventueel een klontje koude boter erdoor roeren (monteren). Op smaak brengen. De lamsschenkels eventueel iets nakruiden.
Braad de lamsschenkels in olijfolie aan alle kanten goed bruin. Als ze goed zijn aangebakken de fijngesneden prei, wortel en ui toevoegen en iets laten
meebakken. Na afblussen met de rode wijn, laten inkoken en de rozemarijn, knoflook en laurier toevoegen. De lams- of kalfsbouillon toevoegen, deksel erop plaatsen en zeker 2 tot 3 uur in een matig warme oven (150C) laten sudderen. Af en toe de
schenkels wentelen in de pan. Als ze helemaal gaar zijn, uit de pan halen.
De saus door een zeef passeren en de honing toevoegen. Laten inkoken tot sausdikte. Eventueel een klontje koude boter erdoor roeren (monteren). Op smaak brengen. De lamsschenkels eventueel iets nakruiden.
eefje zegt: