Recept
« Terug naar recepten
Zachte chocoladetaart
PT50M
Zachte chocoladetaart
Een heerlijk zachte chocoladetaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
eva
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zachte chocoladetaart te bereiden
Smelt de boter en de chocolade au bain marie. Splits de eieren en klop de eierdooiers los met de suiker. Giet het boter en chocolademengsel in de kom en roer het luchtig doorelkaar. Klop in een schone kom de eiwitten stijf en schep deze met twee eetlepels bloem door het andere mengsel. Giet het beslag in een beboterde bakvorm (bv een quichevorm) en bak de taart gedurende 40 minuten in de oven op 150 graden.
De taart hoort nog zacht te zijn van binnen. Serveer deze met een beetje poedersuiker.
De taart hoort nog zacht te zijn van binnen. Serveer deze met een beetje poedersuiker.
bram zegt: