Recept
« Terug naar recepten
Zachte currysoep met Chinese kool
PT35M
Zachte currysoep met Chinese kool
Een heerlijk zachte currysoep met chinese kool recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zachte currysoep met Chinese kool te bereiden
1. Snij de Chinese kool in reepjes. Hou een handjevol apart voor de afwerking en stoof de rest samen met de uitjes aan in de olie.
2. Voeg er de currypasta, de gember en de knoflook aan toe. Roerbak tot de aroma's vrijkomen.
3. Schenk er de bouillon bij. Voeg er de kaneel, de kruidnagels en het korianderpoeder aan toe. Laat 20 minuten zachtjes koken.
4. Neem de kaneel weg. Doe de yoghurt bij de soep en pureer ze met de staafmixer.
5. Verdeel de hete soep over borden of kommetjes. Werk af met de apart gehouden koolsnippers.
Lekker met croutons gebakken in olijfolie en bestrooid met verse koriander.
2. Voeg er de currypasta, de gember en de knoflook aan toe. Roerbak tot de aroma's vrijkomen.
3. Schenk er de bouillon bij. Voeg er de kaneel, de kruidnagels en het korianderpoeder aan toe. Laat 20 minuten zachtjes koken.
4. Neem de kaneel weg. Doe de yoghurt bij de soep en pureer ze met de staafmixer.
5. Verdeel de hete soep over borden of kommetjes. Werk af met de apart gehouden koolsnippers.
Lekker met croutons gebakken in olijfolie en bestrooid met verse koriander.