Recept
« Terug naar recepten
Zachte hertenfilet met kruidige sperzieboontjes
PT40M
Zachte hertenfilet met kruidige sperzieboontjes
Een heerlijk zachte hertenfilet met kruidige sperzieboontjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zachte hertenfilet met kruidige sperzieboontjes te bereiden
Kook de boontjes in 6 minuten beetgaar.Bak de pancetta in 1 eetlepel olie krokant.Bak de sjalotten 5 minuten mee.Roer de tomaten erdoor en de oregano.Voeg de boontjes toe en verwarm alles goed.Breng op smaak met zout en peper.Bestrooi de hertenfilets met zout en peper en bak ze in 7 minuten rondom bruin in 2 eetlepels olie tot ze mooi rosé zijn.Laat het vlees 8 minuten rusten,verpakt in aluminiumfolie.Voeg de boter toe aan het bakvocht en laat deze smelten.Serveer het vlees met de jus en de boontjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Henk Radstake zegt:
Een beroemde chefkok zei dat saus deziel is van een gerecht. Het tegendeel is hiermee bewezen. Perfect!
boetje44 zegt:
het ziet er lekker en gemakkelijk uit.
Bedankt voor het recept.
groetjes petra:)
Anna zegt:
Dit recept kun je eenvoudig printen door op het printericoontje te klikken. (Boven de naam van het recept)Je dient wel eerst je aan te melden op KookJij.
Groetjes,
Anna
KookJij.