KookJij

Zalm - Geconfijt

Een heerlijk zalm - geconfijt recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm - Geconfijt te bereiden

*Maak mengsel van de Provençaalse kruiden en de
Ras el Hanout + extra peper en wrijf hiermee de filets goed in.
Leg de filets in de ovenschotel en laat 15 minuten zo staan.
*Maak een mengsel van limoensap,zeste,truffeltapenade en knoflook met wat olijf olie (1-2 eetlepels olijf olie) en gooi dat over de filets en laat weer een 15 minuten staan
*Nu de ovenschotel zover vullen met olijf olie dat de filets net onder staan.Zet nu koel en donker weg
*Na 12 uren in de oven schuiven voor 90 minuten op 50 graden Celsius of zonodig iets langer

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*De zalm is nu geconfijt (één van de SLOW COOKING pro-
cedé's).
*Voor het opdienen eerst even laten uitlekken en dan op de voorverwarmde borden uitserveren met een mousseline van aardappelpurée met bv Tyriolienne (mix van fijne doperwtjes met kleine worteltjes),of gecarameliseerde Brusselse lof

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst