KookJij

Zalm in papillot

Een heerlijk zalm in papillot recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Lacroix
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm in papillot te bereiden

Verwarm de oven tot 180°C. Haal de vis een tijdje op voorhand uit de koelkast zodat deze niet té koud in de papillot moet. Reinig de prei, de wortels en de venkel en snijd in julienne. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd in blokjes. Snipper de knoflook fijn.
Bestrijk vier vellen boterpapier in het midden met boter. Verdeel hierop de groentenjulienne en leg er de zalm bovenop. Kruid met peper en zout en strooi er tenslotte de tomatenblokjes en knoflook bovenop.
Sluit de papilloten, maar giet er de visfond bij alvorens helemaal dicht te vouwen.
Plaats de papillotten op een bakplaat in de voorverwarmde oven gedurende zo’n 20 minuten, naargelang de grootte van de zalmstukken.
Verdeel de volledige inhoud (ook het kookvocht) van elke papillot op warme borden en serveer er wilde rijst bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Ja hoor Kristien, dit gerecht kun je natuurlijk ook verpakken in aluminiumfolie, voor zowel in de oven als op de BBQ:D
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Kristien Quartier

Kristien Quartier zegt:
Geachte,

Mogen zalmmoten ook in aluminiumfolie in de oven aub ?
Graag recept ervoor.
Dank bij voorbaat.

Kristien.
fijnproever

fijnproever zegt:
Maar eens proberen als het weer het toelaat hé;):D:D
derbyke

derbyke zegt:
Heerlijk voor bbq :);):p