Recept
« Terug naar recepten
Zalm in papillot
PT40M
Zalm in papillot
Een heerlijk zalm in papillot recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Lacroix
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm in papillot te bereiden
Verwarm de oven tot 180°C. Haal de vis een tijdje op voorhand uit de koelkast zodat deze niet té koud in de papillot moet. Reinig de prei, de wortels en de venkel en snijd in julienne. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd in blokjes. Snipper de knoflook fijn.
Bestrijk vier vellen boterpapier in het midden met boter. Verdeel hierop de groentenjulienne en leg er de zalm bovenop. Kruid met peper en zout en strooi er tenslotte de tomatenblokjes en knoflook bovenop.
Sluit de papilloten, maar giet er de visfond bij alvorens helemaal dicht te vouwen.
Plaats de papillotten op een bakplaat in de voorverwarmde oven gedurende zo’n 20 minuten, naargelang de grootte van de zalmstukken.
Verdeel de volledige inhoud (ook het kookvocht) van elke papillot op warme borden en serveer er wilde rijst bij.
Bestrijk vier vellen boterpapier in het midden met boter. Verdeel hierop de groentenjulienne en leg er de zalm bovenop. Kruid met peper en zout en strooi er tenslotte de tomatenblokjes en knoflook bovenop.
Sluit de papilloten, maar giet er de visfond bij alvorens helemaal dicht te vouwen.
Plaats de papillotten op een bakplaat in de voorverwarmde oven gedurende zo’n 20 minuten, naargelang de grootte van de zalmstukken.
Verdeel de volledige inhoud (ook het kookvocht) van elke papillot op warme borden en serveer er wilde rijst bij.
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.