Recept
« Terug naar recepten
Zalm in sesamkorstje
PT20M
Zalm in sesamkorstje
Een heerlijk zalm in sesamkorstje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm in sesamkorstje te bereiden
Meng chilivlokken,sesamzaad en peterselie op een vel bakpapier.Klop het eiwit in een diep bord met een vork los en schuimig.Wentel elk stuk zalmfilet door het eiwit en dan door het sesammengsel tot het rondom bedekt is.Laat de zalm afgedekt 10 min in de koelkast liggen.Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de zalm 3 min aan elke kant.Serveer met gekookte witte (jasmijn) rijst en gestoomde paksoi,besprenkeld met een beetje sojasaus.