Recept
« Terug naar recepten
Zalm met couscous
PT30M
Zalm met couscous
Een heerlijk zalm met couscous recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met couscous te bereiden
1. Kruid de zalmfilets aan beide kanten met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi ze met de dillezaadjes. Zet ze 5 minuten onder de hete grill. Verlaag de oventemperatuur tot 175°C. laat de vis nog 10 minuten verder garen.
2. Pel de tomaten, snij ze in blokjes. Doe ze in een diepe kom met de couscous en een mespunt zeezout. Schenk er 2 koppen kokendheet water bij. Dek af en laat 3 minuten onaangeroerd staan.
3. Maak de couscouskorrels los met een vork. Voeg er de olijfolie extra vierge en de gehakte peterselie aan toe. Schep goed om. Serveer goed heet, met de zalm en de groene salade, aangemaakt met de vinaigrette.
2. Pel de tomaten, snij ze in blokjes. Doe ze in een diepe kom met de couscous en een mespunt zeezout. Schenk er 2 koppen kokendheet water bij. Dek af en laat 3 minuten onaangeroerd staan.
3. Maak de couscouskorrels los met een vork. Voeg er de olijfolie extra vierge en de gehakte peterselie aan toe. Schep goed om. Serveer goed heet, met de zalm en de groene salade, aangemaakt met de vinaigrette.