Geef er gekookte rijst bij met kousenband (in stukjes van 5 cm gesneden) en gebruik de dressing uit kommetje 2 als sausje. Wel even van te voren verwarmen.
NOOT: Het komt oorspronkelijk uit de fusie keuken van Hong Kong cq Australie .Maar de invloeden zijn duidelijk Chinees.
Recept
« Terug naar recepten
Zalm met een Ahorn Siroop Dressing
PT45M
Zalm met een Ahorn Siroop Dressing
Een heerlijk zalm met een ahorn siroop dressing recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met een Ahorn Siroop Dressing te bereiden
1).Meng de Hoisin, Dijon, Ahornsiroop en peper goed door elkaar, zodat er een homogene dressing ontstaat.
2).Dressing in 2 porties verdelen.
3).Smeer de filets goed in met de dressing uit kommetje 1, op het ingevette bakpapier vleien en vlak onder de grill schuiven. Laat daar 5 minuten grillen.
4)Na die 5 minuten bakblik uit de oven schuiven en de filets nog eens besmeren uit kommetje 1 en weer terug zetten in de oven gedurende 5 minuten. Vis moet nu door en door gaar zijn.
2).Dressing in 2 porties verdelen.
3).Smeer de filets goed in met de dressing uit kommetje 1, op het ingevette bakpapier vleien en vlak onder de grill schuiven. Laat daar 5 minuten grillen.
4)Na die 5 minuten bakblik uit de oven schuiven en de filets nog eens besmeren uit kommetje 1 en weer terug zetten in de oven gedurende 5 minuten. Vis moet nu door en door gaar zijn.