KookJij

Zalm met een Ahorn Siroop Dressing

Een heerlijk zalm met een ahorn siroop dressing recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm met een Ahorn Siroop Dressing te bereiden

1).Meng de Hoisin, Dijon, Ahornsiroop en peper goed door elkaar, zodat er een homogene dressing ontstaat.
2).Dressing in 2 porties verdelen.
3).Smeer de filets goed in met de dressing uit kommetje 1, op het ingevette bakpapier vleien en vlak onder de grill schuiven. Laat daar 5 minuten grillen.
4)Na die 5 minuten bakblik uit de oven schuiven en de filets nog eens besmeren uit kommetje 1 en weer terug zetten in de oven gedurende 5 minuten. Vis moet nu door en door gaar zijn.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er gekookte rijst bij met kousenband (in stukjes van 5 cm gesneden) en gebruik de dressing uit kommetje 2 als sausje. Wel even van te voren verwarmen.
NOOT: Het komt oorspronkelijk uit de fusie keuken van Hong Kong cq Australie .Maar de invloeden zijn duidelijk Chinees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst