Recept
« Terug naar recepten
Zalm met een Glazuur van Ketjap-Sesam-Maple
PT215M
Zalm met een Glazuur van Ketjap-Sesam-Maple
Een heerlijk zalm met een glazuur van ketjap-sesam-maple recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
215 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Azie
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met een Glazuur van Ketjap-Sesam-Maple te bereiden
1).Meng de ketjap, maple stroop en sesamolie door elkaar.
2).Doe door de mixde geraspte gember en knoflook.
3).Marineer de stukken zalm in de marinade gedurende 3 uren in de koeling.
4).Haal de vis, ingesmeerd met olie, uit de marinade, laat uitdruipen en leg ze op een ingevette ovenrooster. Schuif het rooster vlak onder de ovengrill en laat de vis aan onder- en bovenzijde 6 minuten grillen.
5).Ondertussen is de overblijvende marinade in een pannetje gedaan en ingekookt tot een dikkige lobbige massa.
2).Doe door de mixde geraspte gember en knoflook.
3).Marineer de stukken zalm in de marinade gedurende 3 uren in de koeling.
4).Haal de vis, ingesmeerd met olie, uit de marinade, laat uitdruipen en leg ze op een ingevette ovenrooster. Schuif het rooster vlak onder de ovengrill en laat de vis aan onder- en bovenzijde 6 minuten grillen.
5).Ondertussen is de overblijvende marinade in een pannetje gedaan en ingekookt tot een dikkige lobbige massa.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Doe wat rijst op de voorverwarmde borden, leg er een stuk gegrillde vis op en bestrijk de vis met de ingekookte marinade. Bestrooi met fijngesneden lenteui. Geef er een groente gerecht bij, bv gesauteerde bok choi.