Recept
« Terug naar recepten
Zalm met grijze garnalen en whisky
PT50M
Zalm met grijze garnalen en whisky
Een heerlijk zalm met grijze garnalen en whisky recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met grijze garnalen en whisky te bereiden
Snijd de wortel, de prei en de selderij in ragfijne blokjes.
2. Giet de whisky in de visfumet en breng aan de kook. Pocheer er de zalm in (tegen het kookpunt) en reken ongeveer 10 minuten. Haal de vis uit het nat. Wikkel de filets in aluminiumfolie en houd ze warm in een oven van ca. 150C.
3. Kook de gesneden groenten in het pocheernat, reken 5 minuten en haal de stukjes er weer uit.
Kook nu het pocheernat op fel vuur tot op de helft in. Voeg de room en de ketchup toe en laat rustig inkoken tot op sausdikte.
Doe er dan de garnalen en de gare groenten bij, laat ze even warm worden en breng alles op smaak met peper, zout en cayennepeper.
Neem warme borden en leg er een bodempje van de dikke saus in. Schik er de zalm op. Serveer met een toefje aardappelpuree en versier met wat groene kruiden en nog enkele garnalen. Bestrooi de bordranden met een weinig paprikapoeder.
2. Giet de whisky in de visfumet en breng aan de kook. Pocheer er de zalm in (tegen het kookpunt) en reken ongeveer 10 minuten. Haal de vis uit het nat. Wikkel de filets in aluminiumfolie en houd ze warm in een oven van ca. 150C.
3. Kook de gesneden groenten in het pocheernat, reken 5 minuten en haal de stukjes er weer uit.
Kook nu het pocheernat op fel vuur tot op de helft in. Voeg de room en de ketchup toe en laat rustig inkoken tot op sausdikte.
Doe er dan de garnalen en de gare groenten bij, laat ze even warm worden en breng alles op smaak met peper, zout en cayennepeper.
Neem warme borden en leg er een bodempje van de dikke saus in. Schik er de zalm op. Serveer met een toefje aardappelpuree en versier met wat groene kruiden en nog enkele garnalen. Bestrooi de bordranden met een weinig paprikapoeder.