Recept
« Terug naar recepten
Zalm met groene asperges en rivierkreeftjes
PT30M
Zalm met groene asperges en rivierkreeftjes
Een heerlijk zalm met groene asperges en rivierkreeftjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Zalm met groene asperges en rivierkreeftjes te bereiden
1. Pel en snipper de sjalotten. Pel de tomaten, snij ze in blokjes. Vermeng met 4 eetlepels olijfolie en de rode wijnazijn. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Doe er de rivierkreeftjes bij, schep om en zet koel weg.
2. Snij het harde stukje onderaan van de asperges af. Blancheer ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Snij ze in stukken van ongeveer 3 cm.
3. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Bak ze op een hevig vuur 2 minuten aan beide kanten aan in olijfolie. Laat ze op een middelhoog vuur nog 4 tot 5 minuten verder bakken op de velkant.
4. Verdeel de tomatenvinaigrette met rivierkreeftjes en de asperges over de borden. Leg er de zalm bij en dien op. Lekker met gestoomde aardappeltjes, bestrooid met gehakte peterselie.
2. Snij het harde stukje onderaan van de asperges af. Blancheer ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Snij ze in stukken van ongeveer 3 cm.
3. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Bak ze op een hevig vuur 2 minuten aan beide kanten aan in olijfolie. Laat ze op een middelhoog vuur nog 4 tot 5 minuten verder bakken op de velkant.
4. Verdeel de tomatenvinaigrette met rivierkreeftjes en de asperges over de borden. Leg er de zalm bij en dien op. Lekker met gestoomde aardappeltjes, bestrooid met gehakte peterselie.