Recept
« Terug naar recepten
Zalm met kervel
PT45M
Zalm met kervel
Een heerlijk zalm met kervel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
taste
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met kervel te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.Meng het paneermeel met 1 eetlepel olijfolie,de mosterd en de kervel.Fruit de plakjes aardappel kort in 1 eetlepel olie.Vet een ovenschaal in met boter.verdeel de aardappelschijfjes over de bodem en leg hierop de zalmfilets.bestrijk de zalmfilets met het paneermeelmengsel en bak aardappels en vis in 15 minuten gaar in de oven.fruit de sjalotjes in 1/2 eetlepel olijfolie.Voeg de wijn en de whisky toe en laat inkoken tot het vocht bijna helemaal verdampt is.Voeg de room toe.Laat nog even inkoken tot een gladde saus.Breng op smaak met peper,zout en citroensap.Voeg de tomaat toe.verdeel de zalmfilet over 4 borden.Schep de saus eromheen en garneer met de kerveltakjes.