1).Verdeel de asperges over de borden.
2).Leg de zalmhaasjes er naast op het vel.
3).Bedruip ruim met de citrus-saus.
4).Geef er wat gekookte kleine (nieuwe) aardappeltjes bij.
Een niet al te droge witte wijn zal er altijd goed bij passen.
Recept
« Terug naar recepten
Zalm met Sinaasappel-Limoenjus en Groene Asperges
PT50M
Zalm met Sinaasappel-Limoenjus en Groene Asperges
Een heerlijk zalm met sinaasappel-limoenjus en groene asperges recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A.van der Hoeden
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met Sinaasappel-Limoenjus en Groene Asperges te bereiden
1).Zet op het vuur de sauspan met sinaasappelsap, limoensap, ketjap, geraspte gember, suiker en knoflook en laat dit een stukje inkoken (tot bv ongeveer 180 cc) en klop er dan twee flinke eetlepels boter door. Houd dat warm.
2).Ondertussen staan de asperges te garen (niet tot pap koken, maar een beetje beet er aan houden)
3).Smeer de grillpan in met rijstolie als hij goed heet is. Smeer ook de zalmhaasjes in met de olie en strooi er dan wat zeezout over en veel vers gemalen zwarte peper.
4).Leg de zalmhaasjes op het vel in de grillpan en blijf er 3 minuten helemaal van af.
5).Haal de grillpan van het vuur en keer de zalmhaasjes om op de vleeskant in de grillpan. Laat nog eens 3 minuten liggen.
2).Ondertussen staan de asperges te garen (niet tot pap koken, maar een beetje beet er aan houden)
3).Smeer de grillpan in met rijstolie als hij goed heet is. Smeer ook de zalmhaasjes in met de olie en strooi er dan wat zeezout over en veel vers gemalen zwarte peper.
4).Leg de zalmhaasjes op het vel in de grillpan en blijf er 3 minuten helemaal van af.
5).Haal de grillpan van het vuur en keer de zalmhaasjes om op de vleeskant in de grillpan. Laat nog eens 3 minuten liggen.