KookJij

Zalm-noedelbonbons

Een heerlijk zalm-noedelbonbons recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: culinairnet
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm-noedelbonbons te bereiden

Wontonvelletjes zijn er in de kleuren geel en wit. De gele bevatten kleurstoffen en zijn gemaakt van tarwedeeg. Traditioneel worden gele wontonvelletjes gebruikt voor gefrituurde gerechten en witte voor gestoomde. Wanneer er geen gele wontonvelletjes verkrijgbaar zijn, kunnen ook in vieren gesneden loempiavellen worden gebruikt.

Somennoedels zijn gedroogde, dunne witte noedels, gemaakt van tarwemeel en katoenzaad- of sesamolie. Aan gele 'tomago somen' wordt eidooier toegevoegd. Deze noedels moeten dooprgaans (maar niet voor dit recept) 2-3 minuten worden gekookt in een grote pan water, of tot ze zacht zijn, spoel ze onder koud stromend water af en laat ze vervolgens goed uitlekken.

Snijd de wontonvelletjes in vierkantjes van 5x5 cm. Snijd de zalmfilet in stukjes van 2x5 cm. Breek de ongekookte noedels voorzichtig doormidden. Leg een bundeltje noedels op een plat werkvlak en rol ze in een stukje zalm. Druk licht aan, zodat de noedels aan de zalm plakken. Wikkel ieder zalmpakketje in een wontonvelletje. Bestrijk de rand licht met water, zodat de naad vastzit.

Bereiding
Verhit de olie in een wok en frituur de 'bonbons' hierin knapperig goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Recept uit ‘een kom noedels’

Serveren
Serveer met wasabi-sojasaus als dipsaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst