OPDIENEN:
""""""""""""""""
*We halen de visfilets van de rijst af en leggen even apart onder alu-folie,evenals de groene asperges.We doen op de vis 1 theelepel saus en de rest van de saus roeren we door de rijst.
*We husselen snel de korianderblaadjes van de tweede bos door de rijst,die we dan meteen hebben losgemaakt.
*Schep rijst op het bord,vis er op en groene asperges
naast de vis leggen.
Recept
« Terug naar recepten
Zalm-Rijst-Asperges uit één Pan
PT60M
Zalm-Rijst-Asperges uit één Pan
Een heerlijk zalm-rijst-asperges uit één pan recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen interpretatie van Aziatische receptuur
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm-Rijst-Asperges uit één Pan te bereiden
Zet de oven aan op 220 graden Celsius
*Verhit in de grote pan met dikke bodem de rijstolie en doe hierin de uien,knoflook,venkel,ketumbar,djinten,geraspte gember,blaadjes van 1 bosje koriander,vissaus en een takje groen van de venkel.Fruit dit goed aan,maar pas op dat het niet bruin wordt.
*Dan de rijst door het mengsel roeren totdat alle korrels
glanzen.Nu de 90 cc wijn er bij doen (=6 eetlepels) en al roerend wachten totdat dit volledig is opgenomen.
*Dan doen we 4 koppen HETE bouillon bij de rijst en roeren goed om.Deksel op de pan en in de oven zetten
gedurende 10 - 12 minuten.
*Voor de saus doen we alle ingredienten bij elkaar en roeren deze goed door tot honing of suiker volledig is opgenomen.Dan nog de overgebleven 30 cc wijn er bij.
*We halen de rijst uit de oven.We scheppen de spinazie er goed door.
*De licht gezouten en flink gepeperde zalmfilets worden nu op de rijst geduwd en bedekt met 1 eetlepel saus op elke filet.De rest van de ruimte om de filets in de pan vullen met de groene asperges.Deksel er op en weer terug in de oven gedurende 10 minuten.
*Dan halen we de pan weer uit de oven en gaan een en ander uitserveren op voorverwarmde borden.
*Verhit in de grote pan met dikke bodem de rijstolie en doe hierin de uien,knoflook,venkel,ketumbar,djinten,geraspte gember,blaadjes van 1 bosje koriander,vissaus en een takje groen van de venkel.Fruit dit goed aan,maar pas op dat het niet bruin wordt.
*Dan de rijst door het mengsel roeren totdat alle korrels
glanzen.Nu de 90 cc wijn er bij doen (=6 eetlepels) en al roerend wachten totdat dit volledig is opgenomen.
*Dan doen we 4 koppen HETE bouillon bij de rijst en roeren goed om.Deksel op de pan en in de oven zetten
gedurende 10 - 12 minuten.
*Voor de saus doen we alle ingredienten bij elkaar en roeren deze goed door tot honing of suiker volledig is opgenomen.Dan nog de overgebleven 30 cc wijn er bij.
*We halen de rijst uit de oven.We scheppen de spinazie er goed door.
*De licht gezouten en flink gepeperde zalmfilets worden nu op de rijst geduwd en bedekt met 1 eetlepel saus op elke filet.De rest van de ruimte om de filets in de pan vullen met de groene asperges.Deksel er op en weer terug in de oven gedurende 10 minuten.
*Dan halen we de pan weer uit de oven en gaan een en ander uitserveren op voorverwarmde borden.