Recept
« Terug naar recepten
Zalm - Salade à la Niçoise
PT90M
Zalm - Salade à la Niçoise
Deze salade is anders dan de bekende Niçoise salade. Een paar jaar geleden was het haast niet mogelijk deze salade in Europa te maken, omdat wij geen paarse aardappels hadden. Tegenwoordig wel, nl. de Vitelotte aardappels.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm - Salade à la Niçoise te bereiden
- Kook de aardappels in 20 minuten gaar en verdeel in hapgrote brokken.
- Gaar de haricots verts in 3 minuten en giet ze af. Laat ze een paar minuten in ijswater afkoelen en halveer ze.
- Leg de gekookte eieren gehalveerd klaar voor gebruik.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pannetje en bak daarin de kappertjes tot ze barsten. Haal ze uit de olie en laat ze uitlekken in keukenpapier.
- Smeer de zalm in met peper en zout en dan met de "kappertjes-olie" en zet dat 12 minuten in de oven, die inmiddels een temp heeft van 200 graden Celsius.
- Haal de partjes tussen de velletjes weg van een citrioen en vang het sap op. Doe daarin de gesnipperde ui en de 6 eetlepels mooie olijf-olie ev.en klop tot een dressing.
- Prak de ansjovis, de suiker en de mosterd tot een stevige brij.
- Haal het vel van de zalm en breek de zalm in kleine lamellen met behulp van 2 vorken.
- Verdeel de slasoorten op de bordjes, Giet hierop de helft van de dressing en verdeel voorts alle ingredienten over de bordjes sla. Giet hierover dan tenslotte de andere helft van de dressing. Bestrooi met de gebakken kappertjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij rosé wijn of een droge witte wijn.