Geef er rijst en de ketjap en zoete chilli saus apart er bij.
Combineer met een groene salade.
Recept
« Terug naar recepten
Zalm uit de Oven met Aziatisch Tintje
PT50M
Zalm uit de Oven met Aziatisch Tintje
Een heerlijk zalm uit de oven met aziatisch tintje recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Kennissen met familie in Australie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm uit de Oven met Aziatisch Tintje te bereiden
1).Dep de stukken vis droog met keukenpapier.
2).Maak een mengsel met de wijn, ketjap, knoflook en chili sauce.
3).Laat de stukken zalm marineren ged. 1 uur in de marinade en zorg er voor dat de stukken zalm volledig worden bewerkt door de marinade (dus regelmatig draaien).
4).Doe ruim peper op de zalm en als nodig iets zeezout.
5).Leg de stukken zal op het ovenblik met vel naar beneden
6).Schuif in de oven in het midden en laat 15 minuten garen.
7).Dan stukken zalm draaien op andere zijde en nog eens 5 minuten nagaren.
8).Vlak voor het opdienen mooie olijfolie e.v. op de zalm druppelen.
2).Maak een mengsel met de wijn, ketjap, knoflook en chili sauce.
3).Laat de stukken zalm marineren ged. 1 uur in de marinade en zorg er voor dat de stukken zalm volledig worden bewerkt door de marinade (dus regelmatig draaien).
4).Doe ruim peper op de zalm en als nodig iets zeezout.
5).Leg de stukken zal op het ovenblik met vel naar beneden
6).Schuif in de oven in het midden en laat 15 minuten garen.
7).Dan stukken zalm draaien op andere zijde en nog eens 5 minuten nagaren.
8).Vlak voor het opdienen mooie olijfolie e.v. op de zalm druppelen.