Recept
« Terug naar recepten
Zalm uit de Soja Saus met Gember en Hete Sesam Olie
PT25M
Zalm uit de Soja Saus met Gember en Hete Sesam Olie
Een licht en puur voorgerechtje, dat snel in elkaar is gezet
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Hapjes - Sushi
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Japan
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm uit de Soja Saus met Gember en Hete Sesam Olie te bereiden
- Snij van de zalm 12 plakjes - ongeveer gelijk van grootte.
- Marineer de plakjes zalm gedurende 1 - 1 1/2 minuut in de zoutarme soja saus.
- Meng de ketjap en het limoensap met elkaar.
- Haal de plakjes zalm uit de soja saus en laat ze uitlekken en verdeel ze over de bordjes.
- Verdeel de geraspte gember en de gesnipperde bieslook over de 12 plakjes zalm
- Verhit vlak voor het opdienen de beide spijsolien tot bloedheet en druppel die dan over de zalmplakjes.
- Druppel aan tafel de ketjap-limoen over de plakjes zalm en bestrooi met sesamzaad.
- Garneer met versnipperde blaadjes koriander of rode basilicum.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een droge witte wijn of een Rosé uit de Provence