Recept
« Terug naar recepten
Zalmbonbon met rivierkreeftjes
PT15M
Zalmbonbon met rivierkreeftjes
Een heerlijk zalmbonbon met rivierkreeftjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmbonbon met rivierkreeftjes te bereiden
Bekleed 4 timbaaltjes (of kleine koffiekopjes) met plastic keukenfolie en leg hierin de repen zalmfilet zodat het hele timbaaltje bedekt is. De zalm een beetje over de rand laten hangen. Maak een saus van de crème fraiche, tomatenketchup, knoflook, rode peper en gembersiroop. Naar smaak eventueel wat zout en peper erbij doen. De rivierkreeftjes door de saus mengen en goed doorroeren. Het mengsel verdelen over de vier timbaaltjes en goed aandrukken. De over de rand hangende zalm naar binnen vouwen en met het plastic om de vulling heen ballen vormen. In de koelkast minimaal ½ uur laten staan. 4 cherrytomaatjes op een bord zetten met het kruintje naar onder. De bovenkant kruislings insnijden. Overgieten met een paar druppels olijfolie en 30-60 seconden in de magnetron verhitten.
Serveren: Het plastic voorzichtig verwijderen en de zalmbal met de open kant op het bord leggen. Het tomaatje erbij leggen en een paar druppels balsamicoazijn (of crème) op het bordje laten vallen.
Serveren: Het plastic voorzichtig verwijderen en de zalmbal met de open kant op het bord leggen. Het tomaatje erbij leggen en een paar druppels balsamicoazijn (of crème) op het bordje laten vallen.
Pascale zegt: