Recept
« Terug naar recepten
Zalmbonbon
PT30M
Zalmbonbon
Een heerlijk zalmbonbon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmbonbon te bereiden
plasticfolie in de cakevorm doen en met de gerookte zalm bedekken.Iets over laten hangen.De witlof in kleine smalle reepjes snijden en mengen met de mosterd-dillesaus(niet teveel).Zalm graatloos in de blender doen,gelantine weken in koud water!0 minuten).De gelantine uitknijpen,het zalmnat met 1 deciliter water in een pan doen en op een klein vuur opzetten.Doe in de blender :de gelantine,zalm,mayonaise,ketchup,créme fraïche,paar druppels citroensap en peper naar smaak voeg dan het zalmnat toe en meng alles goed in de blender.Doe dit alles dan over in de cakevorm en dek het af met plasticfolie.Zet het in de koelkast en laat het opstijven tot het stevig is.Stort dan de hele zalmbonbon op een schaal en strooi de witlof eromheen en garneer met garnalen.
Nicole zegt: