Recept
« Terug naar recepten
Zalmbonbons met artisjokmousse
PT20M
Zalmbonbons met artisjokmousse
Een heerlijk zalmbonbons met artisjokmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
12st personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmbonbons met artisjokmousse te bereiden
Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de artisjokharten met de knoflook en olie tot een smeuïg mengsel.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Snijd de zalmfilet in vierkante plakjes van ca. 5 cm.
Schep in het midden van elk plakje 1 flinke el artisjokmousse.
Vouw de zalm over de mousse en vorm er voorzichtig ronde bolletjes van.
Leg de zalmbolletjes met de naad naar beneden op een bord.
Leg op elke ‘bonbon’ een beetje dille.
Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Snijd de zalmfilet in vierkante plakjes van ca. 5 cm.
Schep in het midden van elk plakje 1 flinke el artisjokmousse.
Vouw de zalm over de mousse en vorm er voorzichtig ronde bolletjes van.
Leg de zalmbolletjes met de naad naar beneden op een bord.
Leg op elke ‘bonbon’ een beetje dille.
Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
inge zegt: