Recept
« Terug naar recepten
Aardappelpuree in een zomerse kleur
PT30M
Aardappelpuree in een zomerse kleur
Een heerlijk aardappelpuree in een zomerse kleur recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelpuree in een zomerse kleur te bereiden
Aardappelen gaar koken in licht gezouten water.
Wortelen in dunne schijven snijden.
Erwten vers een 5 tal min. koken.
Bak de spekblokjes zonder vetstoffen krokant aan, voeg de erwten, wortelen en ajuin toe en laat een 10 min. stoven.
Giet de aardappelen af, pureer, voeg de hierboven vermelde mengeling toe. Goed kruiden, mosterd, kruidenboter, olijfolie en het ei toevoegen en dit alles goed mengen.
Serveer zeer warm.
Wortelen in dunne schijven snijden.
Erwten vers een 5 tal min. koken.
Bak de spekblokjes zonder vetstoffen krokant aan, voeg de erwten, wortelen en ajuin toe en laat een 10 min. stoven.
Giet de aardappelen af, pureer, voeg de hierboven vermelde mengeling toe. Goed kruiden, mosterd, kruidenboter, olijfolie en het ei toevoegen en dit alles goed mengen.
Serveer zeer warm.