*Geef hierbij een salade van groene kruiden:basilicum,peterselie,venkelblad,bieslook,
korianderblad etc in een vinaigrette van 1 el azijn,1 el citrussap(mix),2 el olie,peper en zout
*De zalm kan evt.geserveerd worden op kleine aardappelkoekjes (een soort van blini):
Maak dan een beslag van 200 gram aardappelpuree,2 eetlepels bloem,2 eieren,1 eiwit,3 el crême fraiche en PeZo.
Bak dit beslag als kleine pannekoekjes en serveer lauw.
Recept
« Terug naar recepten
Zalmfilet Gemarineerd in Citruszest
PT180M
Zalmfilet Gemarineerd in Citruszest
Een heerlijk zalmfilet gemarineerd in citruszest recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmfilet Gemarineerd in Citruszest te bereiden
*Doe alle zest in de keukenmachine met de eetlepel limoensap en draai hiervan een homogeen pasta
*Bedek een kunstoffen plakje met een vel bakpapier en pas daarop af de plek waarop de vis komt te liggen.Strooi op deze plek de helft van het zout-suiker-peper.
*Smeer een zijde van de zalmfilet in met de helft van de citrus pasta en leg dat op het bakpapier waar zout-suiker en peper was gestrooid.
*Smeer nu de bovenzijde van de zalmfilet in met de citrus pasta en strooi daar over de andere helf zout-suiker-peper.
*Leg hier op het 2de vel bakpapier en weer boven op de 2de kunststoffen plank.Op het bovenste plankje een gewicht (bijvoorbeeld een pan met water) en zet dit geheel 2 uur in de ijskast.
NOOT:De marineertijd hangt af van de dikte van de zalmfilet.
< 5 mm--->½ uur marineren bij kamertemperatuur
5-8 mm--->1 uur in de ijskast
8-12 mm--->2 uur in de ijskast
15 mm--->4 uur in de ijskast
20 mm--->8 uur in de ijskast
25 mm--->12 uur in de ijskast
30 mm--->16 uur in de ijskast
35mm--->20 uur in de ijskast
40 mm --->24 uur in de ijskast
**Zodra de zalm uit de ijskast mag,schoonvegen en droogdeppen en in in plakjes snijden (mes in een hoek van 45 graden houden)
*Bedek een kunstoffen plakje met een vel bakpapier en pas daarop af de plek waarop de vis komt te liggen.Strooi op deze plek de helft van het zout-suiker-peper.
*Smeer een zijde van de zalmfilet in met de helft van de citrus pasta en leg dat op het bakpapier waar zout-suiker en peper was gestrooid.
*Smeer nu de bovenzijde van de zalmfilet in met de citrus pasta en strooi daar over de andere helf zout-suiker-peper.
*Leg hier op het 2de vel bakpapier en weer boven op de 2de kunststoffen plank.Op het bovenste plankje een gewicht (bijvoorbeeld een pan met water) en zet dit geheel 2 uur in de ijskast.
NOOT:De marineertijd hangt af van de dikte van de zalmfilet.
< 5 mm--->½ uur marineren bij kamertemperatuur
5-8 mm--->1 uur in de ijskast
8-12 mm--->2 uur in de ijskast
15 mm--->4 uur in de ijskast
20 mm--->8 uur in de ijskast
25 mm--->12 uur in de ijskast
30 mm--->16 uur in de ijskast
35mm--->20 uur in de ijskast
40 mm --->24 uur in de ijskast
**Zodra de zalm uit de ijskast mag,schoonvegen en droogdeppen en in in plakjes snijden (mes in een hoek van 45 graden houden)
angelika zegt:
ik ga het koken! ik verheug mij op de frisheid en de vitamines !
dankjewel!:)