Recept
« Terug naar recepten
Zalmfilet met een dressing van kappertjes en pijnb
PT100M
Zalmfilet met een dressing van kappertjes en pijnb
Een heerlijk zalmfilet met een dressing van kappertjes en pijnb recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmfilet met een dressing van kappertjes en pijnb te bereiden
Rooster de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn in een pan met dikke bodem. Dep de kappertjes droog. Doe pijnboompitten, kappertjes, limoensapen en de olijfolie in een pan. Zet de dressing een uur warm op 70 graden C. Voeg naar smaak gembersiroop toe en breng verder op smaak met peper en zout. Gebruik de dressing lauwwarm. Bestrijk de zalm met olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar de zalm voor het serveren in de oven 15 min. op 160 graden C. Schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Pureer ze met een pureestamper. Breng de room aan de kook en voeg de aardappelen toe. Boen de limoen schoon en rasp de schil zonder wit. Pers de limoen uit. Maak de puree met olijfolie smeuïg, breng op smaak met peper en zout. Voeg in porties wat rasp en sap toe tot de limoensmaak duidelijk aanwezig is. Prei in stukken snijden van ca. 4 cm (2 per persoon). Deze goed wassen en kort blancheren. De boter laten smelten en daarin de stukken prei smoren. Met de room afblussen en rustig laten stoven en op smaak brengen met peper. Spekjes uitbakken en laten uitlekken op keukenpapier. Snijd de geroosterde paprika in reepjes en bak deze enkele minuten in olijfolie.Kruid met peper en zout. Presentatie: Leg de vis op een warm bordje en nappeer deze aan één zijde met lauwwarme dressing. Zet 2 stukjes prei er rechtop bij en bestrooi deze met de uitgebakken spekblokjes. Garneer met puree met daarop wat paprika.