Recept
« Terug naar recepten
Zalmfilet met mascarpone
PT30M
Zalmfilet met mascarpone
Een heerlijk zalmfilet met mascarpone recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmfilet met mascarpone te bereiden
Snij het wit van de prei in ringen van 1/2 cm. Laat de boter smelten in een kookpan, doe er de preiringen in, kruid met peper en zout en laat onder deksel 5 minuten sudderen. Schik de diepgevroren zalm op de prei, kruid met peper en zout, voeg citroensap toe en laat onder deksel 15 minuten garen, na 7 minuten de zalm omdraaien. Klop de mascarpone met het ei en melk tot een gladde mengeling. Neem de zalmmoten uit de pan en roer 3/4 van het mascarpone mengsel onder de prei, laat goed doorwarmen. Doe de prei over in een ovenschotel, schik de zalm er op, lepel de rest van de mascarpone er over en laat even gratineren. Dien op met gestoomde aardappelen of puree.