KookJij

Zalmfilet op bladerdeeg

Een heerlijk zalmfilet op bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wilma
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmfilet op bladerdeeg te bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 graden celsius. Laat het bladerdeeg ontdooien. Maak de venkel schoon en snijd de knol in hele kleine blokjes. Overgiet ze in een zeef met kokend water en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de ui. Snijd met een scherp mes het vel van de zalm. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op de bakplaat. Bestrijk ze met de crème fraîche. Wrijf de zalmfilets in met peper en zout en leg ze op de plakjes deeg. Bestrijk ze dun met crème fraîche en strooi de venkel en de ui erover. Sprenkel de olijfolie erover. Bak de zalmfilet op bladerdeeg in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. Leg de taartjes op vier borden en serveer direct.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

smokey

smokey zegt:
Ik heb de venkel vervangen door bieslook en wat verse dille verder prima het is dat ik niet van venkel houd;)
vernufke

vernufke zegt:
Heerlijk recept ik heb de venkel vervangen door prei
coks mercx

coks mercx zegt:
lijkt me een heerlijk recept, zo gauw als ik eters krijg (zaterdag)maak ik het
jacintha

jacintha zegt:
Dat ziet er goed uit op het plaatje.uitproberen doe ik zeker.Gr.Jacintha.
Corrie

Corrie zegt:
Wat een heerlijk zalm recept lijkt mij dat.Ik ga het zeker proberen.Gr.Corrie.