Recept
« Terug naar recepten
Zalmforel met witlof
PT40M
Zalmforel met witlof
Een heerlijk zalmforel met witlof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmforel met witlof te bereiden
Haal de buitenste bladeren van het witlof en snijd de groente in stukjes.
Zet een pot op hoog vuur en laat een klontje boter smelten. Doe het witlof in de pan. Roer en laat rustig bakken gedurende 10 minuten. Tot het witlof een zacht bruin kleurtje gekregen heeft.
Giet de wijn bij het witlof. Zet het deksel op de pot en laat een kwartier sudderen.
Meng mosterd en plattekaas. Voeg toe aan het witlof. Meng en laat 5 minuten pruttelen zonder deksel. Voeg er een beetje zout aan toe.
Trek ondertussen met een epileertangetje de eventueel fijne graatjes uit de zalmforel. Maak met een scherp mes een paar kruisvormige inkepingen in het vel van de vis. Peper en zout de zalm.
Zet een pan met antikleeflaag op hoog vuur. Laat er een klontje boter in uitsmelten.
Bak de vis in de pan eerst met de velkant. Laat het bakken hevig verlopen zodat het vel lekker krokant wordt. Draai na 3 minuten de vis om. Bak langs de andere kant nog 2 minuten. Hou de zalm dan eventueel even warm.
Meng goed wat fijngehakte bieslook onder het witlof. En verdeel de groente onmiddellijk over 4 warme borden. Het stoofvocht van het witloof dient als saus.
Leg er de zalmforel op en serveer.
Zet een pot op hoog vuur en laat een klontje boter smelten. Doe het witlof in de pan. Roer en laat rustig bakken gedurende 10 minuten. Tot het witlof een zacht bruin kleurtje gekregen heeft.
Giet de wijn bij het witlof. Zet het deksel op de pot en laat een kwartier sudderen.
Meng mosterd en plattekaas. Voeg toe aan het witlof. Meng en laat 5 minuten pruttelen zonder deksel. Voeg er een beetje zout aan toe.
Trek ondertussen met een epileertangetje de eventueel fijne graatjes uit de zalmforel. Maak met een scherp mes een paar kruisvormige inkepingen in het vel van de vis. Peper en zout de zalm.
Zet een pan met antikleeflaag op hoog vuur. Laat er een klontje boter in uitsmelten.
Bak de vis in de pan eerst met de velkant. Laat het bakken hevig verlopen zodat het vel lekker krokant wordt. Draai na 3 minuten de vis om. Bak langs de andere kant nog 2 minuten. Hou de zalm dan eventueel even warm.
Meng goed wat fijngehakte bieslook onder het witlof. En verdeel de groente onmiddellijk over 4 warme borden. Het stoofvocht van het witloof dient als saus.
Leg er de zalmforel op en serveer.
Peer zegt: