Een feestelijke borrelhapje.Iets voor oudjaarsavond
met een wijntje naar eigen beleving.:).
En het is genieten te zien, hoe de gasten er van smullen..overheerlijk ...
Recept
« Terug naar recepten
Zalmhoekjes
PT25M
Zalmhoekjes
Een heerlijk zalmhoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bron: Koopmans
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmhoekjes te bereiden
Bereidingswijze
1 Haal de bevroren deeglapjes van elkaar.
2 Laat de deeglapjes 5-10 minuten ontdooien en verwijder de folie.
3 Verwarm de oven voor.
4 Vet de bakplaat in of bekleed deze met bakpapier.
5 Pel de sjalotjes en hak deze samen met de schoongeborstelde champignons fijn.
6 Smelt de boter en fruit hierin het ui-champignonmengsel.
7 Laat dit iets afkoelen.
8 Hak de zalmsnippers grof.
9 Meng dille, peper en zout met de zalm en voeg dit alles bij de uien en champignons.
10 Snijd de deeglapjes diagonaal door zodat er driehoeken ontstaan.
11 Beleg de driehoekige lapjes voor de helft met 1 tl gekookte rijst met daarop iets van het zalmmengsel.
12 Bestrijk de deegranden met water en vouw de driehoekjes dicht.
13 Druk de deegranden stevig op elkaar.
14 Leg de lapjes op de bakplaat, bestrijk ze met losgeklopte eidooier en bak ze in het midden van de oven.
1 Haal de bevroren deeglapjes van elkaar.
2 Laat de deeglapjes 5-10 minuten ontdooien en verwijder de folie.
3 Verwarm de oven voor.
4 Vet de bakplaat in of bekleed deze met bakpapier.
5 Pel de sjalotjes en hak deze samen met de schoongeborstelde champignons fijn.
6 Smelt de boter en fruit hierin het ui-champignonmengsel.
7 Laat dit iets afkoelen.
8 Hak de zalmsnippers grof.
9 Meng dille, peper en zout met de zalm en voeg dit alles bij de uien en champignons.
10 Snijd de deeglapjes diagonaal door zodat er driehoeken ontstaan.
11 Beleg de driehoekige lapjes voor de helft met 1 tl gekookte rijst met daarop iets van het zalmmengsel.
12 Bestrijk de deegranden met water en vouw de driehoekjes dicht.
13 Druk de deegranden stevig op elkaar.
14 Leg de lapjes op de bakplaat, bestrijk ze met losgeklopte eidooier en bak ze in het midden van de oven.
mia7 zegt: