Recept
« Terug naar recepten
Zalmpakketje met sinaasappel
PT25M
Zalmpakketje met sinaasappel
Een heerlijk zalmpakketje met sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmpakketje met sinaasappel te bereiden
Oven voorverwarmen op 200 graden. Sinaasappel schoonboenen en 8 dunne plakken eraf snijden. Steeltjes van basilicum plukken. Zalmfilet in 4 gelijke stukken snijden. In midden van elk vel aluminiumfolie stuk zalmfilet leggen. Zalm beleggen met sinaasappel, garnalen, kappertjes en basilicum. Stukjes boter erop leggen en bestrooien met peper en zout. Zijkanten van folie losjes samenpakken, zodat wat ruimte rond de vulling over blijft, en tot luchtdicht pakketje vouwen. Pakketje met vouwnaad naar boven op de bakplaat leggen en vis in het midden van de oven in 15 minuten gaar laten worden. Pakketjes op 4 borden leggen en pas aan tafel open maken.