Klik op de foto om te vergroten.
Erg lekker, dit gerecht, zacht en vol van smaak. Ik heb het geserveerd met gebakken mini-krielaardappeltjes.
Bij Appie hadden ze na kerst alleen nog gewone champignons en kastanjechampignons. Ik heb daarom alleen kastanjechampignons gebruikt. Smaakte prima.
Je hebt plakken sinaasappels en geraspte sinaasappelschil nodig. Als je de schil van de sinaasappel raspt aan de bovenkant en aan de onderkant, dan kun je daarna in het midden 2 of 4 dunne plakken met schil snijden en heb je maar één vrucht nodig. Ik had 2 plakken per persoon, maar één kan ook.
Recept
« Terug naar recepten
Zalmpakketjes met venkel en sinaasappelboter
PT30M
Zalmpakketjes met venkel en sinaasappelboter
Een heerlijk zalmpakketjes met venkel en sinaasappelboter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookmap. Afkomstig van een of ander tijdschrift.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmpakketjes met venkel en sinaasappelboter te bereiden
Oven 180°C.
1. Zalm met zout en peper bestrooien.
2. Harde uiteinde en stengels van de venkel verwijderen en indien nodig de lelijke blaadjes aan de buitenkant. Het fijne groen van de venkel bewaren. Snijd de venkel in dunne reepjes.
3. Smelt 15 gram boter en bak hierin de venkel zacht en lichtbruin ± 3 à 4 minuten en haal de pan van het vuur.
4. Smelt 10 gram boter en bak hierin de paddenstoelen 3 à 4 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe en haal de pan van het vuur.
5. De zachte boter (25 gram) vermengen met de sinaasappelrasp. De boter moet zacht zijn, maar niet gesmolten. Indien nodig de boter wat prakken met een vork.
6. Leg de 2 stukken bakpapier klaar en verdeel de venkel in het midden in een hoopje erover.
Leg op de venkel 1 of 2 plakken sinaasappel en wat venkelgroen.
7. Nu de zalmfilets erbovenop en op de zalm de paddenstoelen verdelen.
8. Verdeel de sinaasappelboter nu op de paddenstoelen (ik heb er een rolletje van gemaakt en dat er bovenop gelegd.)
9. Vouw het papier nu losjes over de vulling en de hoeken draai je goed in elkaar.
10. Doe ze in het midden van de oven voor 12 à 15 minuten, met de vouw naar boven.
11. Als je krielaardappeltjes erbij serveert, kun je die ondertussen koken of bakken.
12. De pakketjes dichtgevouwen op de borden serveren, ieder maakt zijn eigen pakketje open.
1. Zalm met zout en peper bestrooien.
2. Harde uiteinde en stengels van de venkel verwijderen en indien nodig de lelijke blaadjes aan de buitenkant. Het fijne groen van de venkel bewaren. Snijd de venkel in dunne reepjes.
3. Smelt 15 gram boter en bak hierin de venkel zacht en lichtbruin ± 3 à 4 minuten en haal de pan van het vuur.
4. Smelt 10 gram boter en bak hierin de paddenstoelen 3 à 4 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe en haal de pan van het vuur.
5. De zachte boter (25 gram) vermengen met de sinaasappelrasp. De boter moet zacht zijn, maar niet gesmolten. Indien nodig de boter wat prakken met een vork.
6. Leg de 2 stukken bakpapier klaar en verdeel de venkel in het midden in een hoopje erover.
Leg op de venkel 1 of 2 plakken sinaasappel en wat venkelgroen.
7. Nu de zalmfilets erbovenop en op de zalm de paddenstoelen verdelen.
8. Verdeel de sinaasappelboter nu op de paddenstoelen (ik heb er een rolletje van gemaakt en dat er bovenop gelegd.)
9. Vouw het papier nu losjes over de vulling en de hoeken draai je goed in elkaar.
10. Doe ze in het midden van de oven voor 12 à 15 minuten, met de vouw naar boven.
11. Als je krielaardappeltjes erbij serveert, kun je die ondertussen koken of bakken.
12. De pakketjes dichtgevouwen op de borden serveren, ieder maakt zijn eigen pakketje open.