Recept
« Terug naar recepten
Zalmsteaks met verse basilicumsaus
PT20M
Zalmsteaks met verse basilicumsaus
Een heerlijk zalmsteaks met verse basilicumsaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Zalmsteaks met verse basilicumsaus te bereiden
Maak eerst de saus. Leg 4 takjes basilicum opzij voor de garneering. Haal de rest van de blaadjes van de stengels en doe die samen met het citroensap en een beetje zout en peper in een foodprocessor.
Laat de machine draaien tot het basilicum een fijne pasta is en giet er dan heel langzaam de olijfolie bij. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe en zet opzij.
Bestrijk de zalmmoten aan beide kanten met een beetje olijfolie en strooi er een beetje zout en peper op. Rooster aan beide kanten 4-5 minuten boven een middelhoog houtskoolvuur, tot de vis aan de buitenkant goudbruin is maar vanbinnen nog sappig.
Serveer met de basilicumsaus en een ruime hoeveelheid mousserende witte wijn.
Laat de machine draaien tot het basilicum een fijne pasta is en giet er dan heel langzaam de olijfolie bij. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe en zet opzij.
Bestrijk de zalmmoten aan beide kanten met een beetje olijfolie en strooi er een beetje zout en peper op. Rooster aan beide kanten 4-5 minuten boven een middelhoog houtskoolvuur, tot de vis aan de buitenkant goudbruin is maar vanbinnen nog sappig.
Serveer met de basilicumsaus en een ruime hoeveelheid mousserende witte wijn.
CUSTERS EMMI zegt: