Recept
« Terug naar recepten
Zalmtaart
PT1M
Zalmtaart
Een heerlijk zalmtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
1 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmtaart te bereiden
1. Smelt de helft van de boter in een braadpan en bak de ui hierin ca. 5 min. zacht, maar niet bruin. Bak de champignons 5 min. mee. Roer citroensap erdoor en neem de pan van het vuur.
2. Smelt de resterende boter in de pan en verwarm de zalm hierin al roerende 2 min. Neem de pan van het vuur, laat iets afkoelen en roer er voorzichtig ei, dille, peterselie en zout en peper naar smaak door. Meng de rijst en room in een kom.
3. Rol de helft van het bladerdeeg uit tot een rechthoek van 15 x 25 cm. Snijd daarbij de randen mooi recht en houd overtollig deeg achter. Leg het deeg op een ingevette bakplaat of bakmatje.
4. Verdeel de vulling over het deeg en laat daarbij een rand van 3 cm. vrij. Schep de helft van de rijst in het midden van het deeg, vervolgens zalm en eimengsel, champignons en de resterende rijst. Bestrijk de randen met ei.
5. Rol de andere deeghelft uit tot een rechthoek van 20 x 30 cm. en leg deze over de vulling. Druk de randen aan. maak bovenop twee inkepingen. Garneer met het overtollige deeg en zet 30 min. koel.
6. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestijk de taart met ei en bak hem 15 min. Zet de oven op 180 graden en bak de taart in ca. 20-30 min. krokant en goudbruin.
Serveer met zure room. Zonder room ook erg lekker.
2. Smelt de resterende boter in de pan en verwarm de zalm hierin al roerende 2 min. Neem de pan van het vuur, laat iets afkoelen en roer er voorzichtig ei, dille, peterselie en zout en peper naar smaak door. Meng de rijst en room in een kom.
3. Rol de helft van het bladerdeeg uit tot een rechthoek van 15 x 25 cm. Snijd daarbij de randen mooi recht en houd overtollig deeg achter. Leg het deeg op een ingevette bakplaat of bakmatje.
4. Verdeel de vulling over het deeg en laat daarbij een rand van 3 cm. vrij. Schep de helft van de rijst in het midden van het deeg, vervolgens zalm en eimengsel, champignons en de resterende rijst. Bestrijk de randen met ei.
5. Rol de andere deeghelft uit tot een rechthoek van 20 x 30 cm. en leg deze over de vulling. Druk de randen aan. maak bovenop twee inkepingen. Garneer met het overtollige deeg en zet 30 min. koel.
6. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestijk de taart met ei en bak hem 15 min. Zet de oven op 180 graden en bak de taart in ca. 20-30 min. krokant en goudbruin.
Serveer met zure room. Zonder room ook erg lekker.