Recept
« Terug naar recepten
Zalmtaartje met garnalen en limoencrème
PT30M
Zalmtaartje met garnalen en limoencrème
Een heerlijk zalmtaartje met garnalen en limoencrème recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
albert tielemans
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmtaartje met garnalen en limoencrème te bereiden
Snijd de zalmfilet in kleine blokjes. Boen de limoenen of citroen schoon onder heet water. Rasp 1/2 eetlepel van de schil en pers de vrucht(en). Meng het sap met de rasp en gemalen zeezout en marineer hierin de zalmblokjes minimaal 30 minuten. Snijd de Noorse zalm en garnalen in kleine stukjes. Schil de komkommer en verdeel deze in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Klop de room lobbig.
Bereiden:
Meng de gemarineerde zalm, Noorse zalm, garnalen, dille, witte wijn en honing. Verdeel de gewassen gemengde sla over vier borden. Vorm van de zalmblokjes, eventueel met behulp van een vormpje of steker, Een taartje of een rond torentje op de salade. Bestrooi het geheel met de komkommer- en paprikablokjes en versgemalen peper. Meng de crème fraîche met de half geklopte slagroom en een eetlepel limoensap. Schep de limoencrème op de zalmtorentjes.
Bereiden:
Meng de gemarineerde zalm, Noorse zalm, garnalen, dille, witte wijn en honing. Verdeel de gewassen gemengde sla over vier borden. Vorm van de zalmblokjes, eventueel met behulp van een vormpje of steker, Een taartje of een rond torentje op de salade. Bestrooi het geheel met de komkommer- en paprikablokjes en versgemalen peper. Meng de crème fraîche met de half geklopte slagroom en een eetlepel limoensap. Schep de limoencrème op de zalmtorentjes.
Patrick en sophie zegt: