Recept
« Terug naar recepten
Zalmtimbaaltje
PT20M
Zalmtimbaaltje
Een heerlijk zalmtimbaaltje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmtimbaaltje te bereiden
Kook de eieren 8-10 min. Pel ze.
Doe in een grotere schaal de eieren, mayonaise, mosterd, suiker, yoghurt, peper en zout en maak op smaak af en zet goed onder elkaar.
Smelt de gelatine in 3 el. citroensap en voeg aan het eimengsel toe.
Leg in de timbaalvormpjes twee over elkaar lappende plakjes gerookte zalmfilet.
Vul de met zalm bekleedde vormpjes met het eimengsel en doe de overhangende stukjes erover.
Dek af en zet in de koelkast om op te stijven (ca. 2 uur).
Serveren: Leg de zalmbolletjes omgekeerd op een bord en garneer met de ingekookte balsamicoazijn en takje dille of iets dergelijks.
Doe in een grotere schaal de eieren, mayonaise, mosterd, suiker, yoghurt, peper en zout en maak op smaak af en zet goed onder elkaar.
Smelt de gelatine in 3 el. citroensap en voeg aan het eimengsel toe.
Leg in de timbaalvormpjes twee over elkaar lappende plakjes gerookte zalmfilet.
Vul de met zalm bekleedde vormpjes met het eimengsel en doe de overhangende stukjes erover.
Dek af en zet in de koelkast om op te stijven (ca. 2 uur).
Serveren: Leg de zalmbolletjes omgekeerd op een bord en garneer met de ingekookte balsamicoazijn en takje dille of iets dergelijks.
Mijn kookverhaal (-@ddie van den Heuvel)
Voor de timbaaltjes heb ik plastic bollen gekocht in de hobbyzaak, Werkt perfect.
suzanne2 zegt: