Recept
« Terug naar recepten
Zalmtompouce met saffraansaus
PT50M
Zalmtompouce met saffraansaus
Een heerlijk zalmtompouce met saffraansaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmtompouce met saffraansaus te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.Kook in een pan de sherry en fond met het sjalotje en de saffraan op hoog vuur tot een kwart over is.Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.Bestrijk de deegplakjes met eierdooier,bestrooi ze met zeezout en vers gemalen peper en bak ze in 20 minuten goudbruin.Laat ze op een rooster afkoelen en snijd ze overlangs open(in een boven en een onderkant).Bestrooi de stukken zalm met zout en peper en bestrijk ze met gesmolten boter.Grill de zalm in een hete grillpan8 minuten,tot die mooie strepen heeft,maar van binnen net niet gaar is.Roer de room door het sherrymengsel en laat inkoken tot een mooi gebonden saus.Breng op smaak met zout en peper.Leg de onderste helft van het bladerdeeg op vier warme borden en leg de gegrilde zalmfilets erop.Strooi de bieslook erover en leg de bovenkanten van het bladerdeeg erop.Serveer direct met de saus er apart bij.