Recept
« Terug naar recepten
Zandkoekjes met fleur de sel
PT150M
Zandkoekjes met fleur de sel
Een heerlijk zandkoekjes met fleur de sel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
eating.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zandkoekjes met fleur de sel te bereiden
Meng de bloem, de suikers en het zout.
Voeg er de koude boter aan toe (in kleine stukjes gesneden) en verspreid zorgvuldig onder het mengsel. Voeg er dan het ei bij en kneed intens en snel zodat u een homogeen en compact deeg bekomt. Laar minstens één uur afkoelen.
Plet het deeg tot het nog zo’n 2-3 mm dik is. Snij er de koekjes uit en laat zo’n 10 minuutjes bakken in een voorverwarmde oven van 160 - 170 °C tot de randjes goudkleurig worden.
Voeg er de koude boter aan toe (in kleine stukjes gesneden) en verspreid zorgvuldig onder het mengsel. Voeg er dan het ei bij en kneed intens en snel zodat u een homogeen en compact deeg bekomt. Laar minstens één uur afkoelen.
Plet het deeg tot het nog zo’n 2-3 mm dik is. Snij er de koekjes uit en laat zo’n 10 minuutjes bakken in een voorverwarmde oven van 160 - 170 °C tot de randjes goudkleurig worden.
snoopyken zegt: