Het gerecht is nu zowat klaar om te worden opgediend.
Even nog snel wat koreneanderblad snipperen en wat bosuitjes.
Dan de borden opscheppen, bestrooien met koreander en bosuitjes en garneren per bord met 3 grote garnalen.
Recept
« Terug naar recepten
Zatte Noedels
PT75M
Zatte Noedels
Een heerlijk zatte noedels recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zatte Noedels te bereiden
1).Schoon de boontje en blancheer ze.
2).Schoon de broccoli en blancheer de roosjes.
3).Pel de paprika's ontzaad ze en snij in reepjes.
4).Kook de rijstnoodles voor en houd ze warm.
5).Verhit de olie in de wok en bak daarin glazig de uien en knoflook en de garnalen tot ze roze gaan zien.
6).Garnalen dan apart bewaren en warm houden.
De lomboks bij de uien doen en aanstoven.
7).In de wok dan het doorelkaar gewerkte vlees doen met de Nam Pla, oestersaus, ketjap en bouillon. Nu blijven roeren tot het vlees gaar is geworden.
8).De tomaten toevoegen tot die bijna gaar zijn.
9).Nu de boontjes er bij en de broccoli roosjes.
10).De eiernoodles worden er door geroerd en direct daarna de geklutste eieren. Wel goed blijven roeren.
2).Schoon de broccoli en blancheer de roosjes.
3).Pel de paprika's ontzaad ze en snij in reepjes.
4).Kook de rijstnoodles voor en houd ze warm.
5).Verhit de olie in de wok en bak daarin glazig de uien en knoflook en de garnalen tot ze roze gaan zien.
6).Garnalen dan apart bewaren en warm houden.
De lomboks bij de uien doen en aanstoven.
7).In de wok dan het doorelkaar gewerkte vlees doen met de Nam Pla, oestersaus, ketjap en bouillon. Nu blijven roeren tot het vlees gaar is geworden.
8).De tomaten toevoegen tot die bijna gaar zijn.
9).Nu de boontjes er bij en de broccoli roosjes.
10).De eiernoodles worden er door geroerd en direct daarna de geklutste eieren. Wel goed blijven roeren.