*Geef hierbij een risotto
*Zoals reeds vermeld kunnen we ook andere vissoorten gebruiken.
*I.p.v. ingelegde citroenen kunnen we ook schijfjes verse citroenen gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Zeebaars Geroosterd met Venkel en Citroen
PT45M
Zeebaars Geroosterd met Venkel en Citroen
Een heerlijk zeebaars geroosterd met venkel en citroen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeebaars Geroosterd met Venkel en Citroen te bereiden
*Spoel de vis onder koud stromend water goed af en dep droog. Peper de vis goed in en gebruik amper het zout, aangezien de ingelegde citroen al zout is. De schijfjes citroen in de vis stoppen samen met het venkelgroen.
*Was de venkel goed af en schoon hem en snijd hem vervolgens in dunne plakjes.
*Vet een oven-lade in met wat olie en leg de venkel plakjes daarop in een enkele laag ongev. op de grootte van de vis.
*Leg op de venkel de vis en besprenkel met de helft van de olie.
*Bak de vis in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180 graden Celsius
*Haal de vis uit de oven, verwijder het venkelgroen en de schijfjes citroen, fileer de vis nu in 4 gelijke delen.
*DIEN OP: Op voorverwarmde borden de venkel vedelen en daarop de porties vis leggen. Doe hiernaast een schep peperonata, bedruppel met de rest van de olie en geef er bij partjes citroen en wat gehakte blaadjes groen.
*Was de venkel goed af en schoon hem en snijd hem vervolgens in dunne plakjes.
*Vet een oven-lade in met wat olie en leg de venkel plakjes daarop in een enkele laag ongev. op de grootte van de vis.
*Leg op de venkel de vis en besprenkel met de helft van de olie.
*Bak de vis in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180 graden Celsius
*Haal de vis uit de oven, verwijder het venkelgroen en de schijfjes citroen, fileer de vis nu in 4 gelijke delen.
*DIEN OP: Op voorverwarmde borden de venkel vedelen en daarop de porties vis leggen. Doe hiernaast een schep peperonata, bedruppel met de rest van de olie en geef er bij partjes citroen en wat gehakte blaadjes groen.