Recept
« Terug naar recepten
Zeebaars met Lauwe Tomatendressing
PT30M
Zeebaars met Lauwe Tomatendressing
Een heerlijk zeebaars met lauwe tomatendressing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeebaars met Lauwe Tomatendressing te bereiden
*Zet de olijfolie op 100 °C warm en laat daarin de uien, knoflook en gember zachtjes doorzichtig worden.
*Dan het tomatensap, tomatenconcentraat, balsamicostroop en PeZo naar smaak er bij.
*Roer dat goed door en voeg toe de tomaten, kappertjes en nootjes.
*Vlak voor het opdienen de peterselie er door.
*De vis is dan al gegrilld (lekker insmeren met olijfolie, peperen en zouten -3 minuten op de grill, dan draaien op de zelfde zij, vervolgens draaien op de andere zij en na 3 minuten het ruitjes patroon aan die zijde complementeren).
*De vis op het bord en de saus 1/2 over de vis
*Strooi de korianderblaadjes er over.
*Dan het tomatensap, tomatenconcentraat, balsamicostroop en PeZo naar smaak er bij.
*Roer dat goed door en voeg toe de tomaten, kappertjes en nootjes.
*Vlak voor het opdienen de peterselie er door.
*De vis is dan al gegrilld (lekker insmeren met olijfolie, peperen en zouten -3 minuten op de grill, dan draaien op de zelfde zij, vervolgens draaien op de andere zij en na 3 minuten het ruitjes patroon aan die zijde complementeren).
*De vis op het bord en de saus 1/2 over de vis
*Strooi de korianderblaadjes er over.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
NOOT: Hoeft niet per se zeebaars te zijn, mag ook, rode poon zijn, een mooi stuk zalm of grote garnalen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
deuxchapeaux zegt:
Jan A.
deuxchapeaux zegt:
Jan A:)
bengel6300 zegt:
deuxchapeaux zegt:
Jan A.