Recept
« Terug naar recepten
Zeebaarsfilet met Citroenzeste
PT60M
Zeebaarsfilet met Citroenzeste
Vis combineert goed met citroen(zeste).
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeebaarsfilet met Citroenzeste te bereiden
- Snijd de uien in de breedte doormidden en zet de 4 ui-helften met het snijvlak naar boven op de bakplaat. Strooi er wat zeezout op en schuif ze in de oven tot ze zacht zijn geworden. Haal ze uit de oven en zet warm weg.
- Wrijf de visfilets in met peper en zout en verpak ze goed in een paar lagen huishoudfolie. Er mag van buiten af niets bij de vis kunnen komen.
- Breng een grote pan met water aan de kook en pocheer de vispakketjes gedurende 30 minuten in het hete water van het vuur af. Haal de vis pakketjes uit de pan en leg ze warm weg.
- Ondertussen in een sauspannetje 3 eetlepels water aan de kook brengen en daarin klont voor klont de roomboter al kloppend laten smelten. Haal de boter van het vuur en klop vervolgens de zeste er door.
- Leg op elk voorverwarmd bord in het midden een uienhelft met de snijkant omhoog en leg daarop een uitgepakt zeebaars-filet.
- Schep hierover 1 tot 2 eetlepels gesmolten boter en garneer vervolgens met de gesnipperde bieslook.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef bij dit gerecht een witte wijn die opgevoed is in hout. Zelf drink ik het liefst er een Riesling Kabinett Trocken of Riesling Spaetlese Trocken bij.