KookJij

Zeeduivel met een Klassieke Saffraan Vissaus

Kent U ze nog, die fluweelzachte, mollige vissauzen van weleer? Het lijkt er wel eens op dat de huidige wereld te "snel" is geworden voor weldadige schotels van vroeger. Ja, het kost wat extra tijd, maar het is het dubbel en dwars waard.
Recept van:
Bereidingstijd: 105 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeeduivel met een Klassieke Saffraan Vissaus te bereiden

  1. Laat de helft van de boter smelten in de sauspan met dikke bodem en laat daarin de uie plus knoflook fruiten tot ze zacht zijn geworden, maar nog geen kleur hebben gekregen.
  2. Blus dit af met de witte wijn en laat die inkoken tot 1/3 overblijft.
  3. Dan doen we hetzelfde met de visfond. (inkoken tot 1/3 van de aanwezige vloeistof is overgebleven)
  4. Dan doen we de crême er bij met de saffraan en die "vloeistof" koken we in tot de helft.
  5. We hebben dan ongeveer 200 cc saus over..
  6. Hierin laten we de stukken vis gedurende 6 minuten garen. We halen ze er dan uit en houden die apart en warm. De overgebleven saus monteren we met de overbebleven boter) we blenderen met de staafmixer de vlokjes roomboter door de saus) en daarna zeven we de saus in de sauskom. We brengen hem dan nog met zout, peper en citroensap op smaak.
  7. We verwarmen de saus nog even zachtjes met de stukken vis er in.
  8. Verdeel puree over de borden of witte rijst en geef daarbij de vis met de saus. Bestrooi met de snippers peterselieblad.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij een Chardonnay uit de Boutgogne, die een mooie opvoeding heeft gehad op hout

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marijke bouweriks

marijke bouweriks zegt:
Dit recept ga ik beslist eens uit proberen. Vooral de saffraansaus lijkt me heerlijk.