Recept
« Terug naar recepten
Zeeduivel met spek en rode wijnsaus
PT70M
Zeeduivel met spek en rode wijnsaus
Een heerlijk zeeduivel met spek en rode wijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
culinairgildezeeland.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeeduivel met spek en rode wijnsaus te bereiden
1. Snijd de ui in dunne plakjes en fruit ze in de boter. Strooi er suiker over, zodat de ui lichtjes karameliseert. Deglaceer hem met de rode wijn en voeg de tijm toe. Laat het geheel voor 4/5 slinken. Voeg de kalfsfond en de visfumet toe en laat het mengsel voor ¾ inkoken. Klop het met een nootje boter op tot een gladde emulsie.
2. Bak de zeeduivel aan beide zijden in geklaarde boter. Schuif de vis 5 à 6 minuten in de oven bij 180 graden.
3. Maak de artisjokken schoon, verwijder het harde gedeelte van de bladeren, keer de artisjokken om en verwijder het hooi. Snijd de artisjokbodems in blokjes en leg die in citroenwater (zodat ze niet verkleuren). Blancheer ze vervolgens 3 min. in gezouten kokend water. Laat de artisjokken uitdruipen. Braad de blokjes 5 à 6 minuten in een pan met olijf olie.
4. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en braad die 10 minuten in olijfolie. Braad de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag. Leg ze vervolgens op een doek en dep ze droog. Schil de appelen en snijd ze in blokjes van 5 à 6 mm. Bak ze 2 minuten in geklaarde boter.
Presentatie:
1. Leg in het midden de artisjokbodems. Leg hierop de vis. Leg er wat spekblokjes, appelschijfjes en aardappeltjes tegen de artisjokbodem aan. Nappeer de saus er omheen. Garneer de borden op de rand met bladeren van de artisjokken.
2. Bak de zeeduivel aan beide zijden in geklaarde boter. Schuif de vis 5 à 6 minuten in de oven bij 180 graden.
3. Maak de artisjokken schoon, verwijder het harde gedeelte van de bladeren, keer de artisjokken om en verwijder het hooi. Snijd de artisjokbodems in blokjes en leg die in citroenwater (zodat ze niet verkleuren). Blancheer ze vervolgens 3 min. in gezouten kokend water. Laat de artisjokken uitdruipen. Braad de blokjes 5 à 6 minuten in een pan met olijf olie.
4. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en braad die 10 minuten in olijfolie. Braad de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag. Leg ze vervolgens op een doek en dep ze droog. Schil de appelen en snijd ze in blokjes van 5 à 6 mm. Bak ze 2 minuten in geklaarde boter.
Presentatie:
1. Leg in het midden de artisjokbodems. Leg hierop de vis. Leg er wat spekblokjes, appelschijfjes en aardappeltjes tegen de artisjokbodem aan. Nappeer de saus er omheen. Garneer de borden op de rand met bladeren van de artisjokken.